Den lede mad

Jeg er tilbage i Lyngby. Jacob tog lige et billede af chaufføren på vej dertil…

Chaufføren på vej til Lyngby
Chaufføren på vej til Lyngby – ja, solen skinnede 🙂

Jeg sidder lige nu på Palæobar og spiser en dejlig frokost. Jacob får sine vitaminer intravenøst på klinikken, mens jeg indtager mine med gaffel og sugerør 🙂

Salat med avocadocreme, bær og nødder med en Blåbærjuice on the side
Salat med avocadocreme, bær og nødder med en Blåbærjuice on the side

Desværre nyder Jacob ikke noget mad for tiden… han har simpelthen den værste madlede og det passer bare rigtig dårligt sammen med kampen om at få mere energi. Det handler ikke om, hvilken mad der skal ned, bare det at få mad ned er en kæmpe udfordring. I morges fik han tvunget en banan ned og jeg har pakket lidt vindruer og pærer til ham, han kan snacke, mens han er på klinikken. Men det er jo ikke rigtig mad, og jeg håber at jeg kan få lidt mere i ham, når vi kommer hjem igen.

Motivationen skal boostes

Det tager  lidt af min energi i hele det her kostshow, når ingen andre end mig har lyst til, at spise den mad jeg laver, og så er det svært at opretholde motivitationen og være super kreativ… men som sendt fra himlen, så sendte en sød ven på Facebook lige et link til Aarstidernes veganermåltidskasse. Det var lige det, jeg havde brug for! En udefra til at sammensætte måltiderne, så jeg primært skal bruge tid i køkkenet på at lave maden og knap så meget på at tænke over, hvad vi skal spise. Jeg har bestilt den første kasse til næste uge 🙂 Tak for inspirationen Annette!

Vegansk måltidskasse fra Årstiderne

Vi ved ikke hvad der er skyld i madleden, der er ikke rigtig noget system i det, men den sidste uges tid har mavesmerter og madlede fulgtes ad hånd i hånd og vi gætter selv på, at det er kemopillerne der spøger… men vi ved det ikke. Vi ved bare, at den er der og den ødelægger det hele lige nu.

Usædvanlig indkøb til usædvanlige ønsker

Hvad har du lyst til, spørger jeg tit Jacob, og svaret er som regel “ingenting”, men forleden fik Jacob lyst til pizza, en af dem på frost som bare skal varmes… så det fik han. Eller dvs han spiste under halvdelen, men lidt har også sin ret. Vi har stadig meget fokus på den basiske mad, men intet er vigtigere end at Jacob spiser et eller andet nu, og hvis det er pizza eller noget andet syreholdigt, so be it!

Usædvanlig indkøb af frostpizzaer, is mm.

Jeg kunne simpelthen ikke forene mig med at spise pappizza, det har jeg gjort mange gange før… men lige nu har min krop bare brug for noget andet. Så jeg lavede en lækker salat. Total hellig… haha.

Salat med avocado, æbler, granatæblekerner og nødder
Salat med avocado, æbler, granatæblekerner, nødder og pesto

Når vi nu er ved maden, så er det nu blevet aften og jeg har lige nu lidt optur over, at Jacob har spist et ret stort måltid af min mors lækre wokret! Og jeg hoppede også med på vognen og nød hver en bid – også af kyllingen 🙂 mums. Men det vigtigste var at Jacob spiste og fik en god madoplevelse. I morgen har han ønsket boller i karry og det skal han få.

Mormors wokret med kylling og kokosmælk
Mormors wokret med kylling og kokosmælk. Hun var lidt ked af at maden ikke var designet til billedet 🙂

Efterårsferien må gerne rykkes for min skyld…

Helt ærligt, så er det svært at mærke at det er efterårsferie… vi kan ikke rigtig bryde ud af vores pligter i fbm. behandlinger og så har Jacob det bare ikke godt nok til, at vi kan lave noget sammen alle sammen. Det går ham selvfølgelig på, og det er rigtig ærgerligt. Men, vi tager revanche lige om lidt!

Jeg synes det er synd for drengene, hvis der slet ikke sker noget særligt her i ferien, så jeg prøver at hygge mig med dem på nogle småture og med legekammerater. Det er også hårdt at være hjemme hele tiden, så det er godt for os alle sammen, at vi kommer lidt ud.

Efterårsferie i nærområdet
Efterårsferie i nærområdet

Indtil videre har vi været en tur i svømmehallen, skoven, set Trolls i biografen, fundet trolde og set ildshow oppe i byen, og i morgen skal vi i Bon Bon land og søndag i Tivoli… hvis vejret holder. Ellers finder vi på noget andet. Og så passer Oskar selvfølgelig sin badminton. Så håber jeg, at de selv føler, det har været en lidt særlig uge. 🙂

Fik jeg sagt at jeg skal til Alex Vargas koncert på lørdag!!! Glæder mig helt vildt!

En skidt start på dagen er vendt til en god slutning

Det var en meget presset Jacob der stod op i morges, og det var det stadig på vej hjem fra Lyngby i eftermiddags, men en helt anden der gik i seng for lidt siden. Aftensmaden gjorde en kæmpe forskel, og der var så meget overskud, at Charlie kom med ned i seng, hvor de to kunne putte og falde i søvn sammen. Simpelthen så dejligt!

Nu kan det kun blive en god weekend 🙂

Der blev lige tid til et dejligt karbad inden sengetid i dag :)
Der blev lige tid til et dejligt karbad inden sengetid i dag 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *