En syret weekend

Udefra set virker det nok lidt overdrevet, når jeg, som ikke er syg, har svært ved at spise “alm. mad”… Med svært mener jeg; at føle det som et dilemma, når der bliver serveret “syre-mad” for mig. Og i denne weekend har jeg stået overfor dilemmaet alle 3 dage…

På syretrip til Solrød

Fredag var jeg med Oskar og andre børn og voksne fra HG badmintonklub i Solrød for at se Liga-badminton. Oskar spiller selv badminton og elsker det, og står det til ham, skal han være professionel badmintonspiller, når han “bliver stor”, så han kan ligeså godt se, hvad der skal til 🙂

Til ligabadminton i Solrød med Emil og Oskar
Til ligabadminton i Solrød med Emil og Oskar

Fredag aften blev jeg så præsenteret for weekendens første syreudfordring… sandwich, alle med en form for kød. Jeg vidste det godt hjemmefra, men kunne ikke nå at tage min egen mad med, så jeg spiste en laksesandwich… og det gik fint… men det rumsterede i mit hoved, og hver bid føltes “forbudt”.

Holdt mig dog fra lækkerierne i kiosken 🙂

Veganer-halloween-familiefrokost 

Min mor har længe forsøgt at samle sine børn med tilhørende familie og det kunne lade sig gøre i lørdags. Op til havde vi aftalt, at vi skulle lave lækker mad alle kunne spise, inkl. Jacob og undertegnede. Derfor gik vi allerede i gang med at finde inspiration til halloween-inspireret retter tidligere på ugen, handlede ind sammen og lavede retterne fredag og lørdag. Det blev et lidt større projekt, men det var super hyggeligt.

Kollage med halloween-retter fra familiefrokost
Kollage med udpluk af halloween-retter fra familiefrokost

Resultatet blev egenligt ret enkelt med græskarsuppe, bagte courgetter med risfyld, fallafel, diverse salater og dip. Men tror alle blev mætte og syntes det smgte godt 🙂

Senere på eftermiddagen blev edderkoppekagen serveret sammen med lidt andet guf og et fad med lækker frugt. Jeg holdt mig til frugten.. so far so good 🙂

Familiehygge hos mormor med edderkoppetema...
Familiehygge hos mormor med edderkoppetema…

Vi hyggede os bare super godt og valgte at blive til lidt “natmad”, som blev den “klassiske danske buffet” med rugbrød og diverse pålæg. Æg, makrel, spegepølse osv. Jeg kunne i teorien ikke spise noget af det der blev serveret og brugte lidt tid på at finde ud af, om jeg bare skulle spise det og være ligeglad, eller om jeg skulle varme lidt af resterne fra frokosten… Jeg endte med at varme rester fra frokosten… Still “clean”…

Ja, jeg klarede mig faktisk igennem dagen uden at falde i. Sådan føltes det. Ingen andre ville tænke at jeg falder i, når nu jeg kører det her projekt som opbakning til Jacob og ikke som min egen behandling. Men jeg er dybt engageret, og jeg tror jeg er bange for at “miste kontrollen”. Hvis jeg falder for meget i, kan det være det bliver svært at holde den højre moral og gode energi i det tidskrævende projekt…

3 x syre i Ishøj

  • Syre i ben
  • Syre i alkohol
  • Syre i smørrebrød

Jeg har spillet badminton i nok 25 år sammenlagt, men har ikke spillet de sidste 5 år, så da jeg blev spurgt om jeg ville hjælpe dem i en +40 holdkamp i eliterækken i dag søndag, sagde jeg selvfølgelig JA med det samme 🙂 For første gang får jeg lov at spille som “veteran”, haha, tænk jeg er blevet så gammel… og mon ikke det ville gå fint. Det er vel ligesom at “cykle igen”.

Ja tak! Spillede i Ishøj med Herlufsholm HG mod SB50 og jeg vandt begge mine kampe i 2 sæt!!! Fed følelse og fantastisk sjovt. Gud, hvor jeg savner det. Godt holdet allerede har hyret mig til næste holdkamp 🙂 haha.

Badmintonkamp med veteranerne - inkl. en sejrbajer
Badmintonkamp med veteranerne – inkl. en sejrbajer

Der stod 3 stk. smørrebrød foran mig med æg, skinke og fiskefilet efter holdkampen. What to do… Jeg var sulten efter kamp, klokken var vidst 14.30 og jeg havde ikke spist siden havregrøden til morgenmad. Jeg havde pakket lidt gulerødder og andre sunde snacks til turen, men jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at tage det frem og gnaske det frem for madderne. Jeg valgte at spise 2xsmørrebrød og det gik fint. Men igen var det svært at skulle stå i situationen, hvor der ikke er nogle alternativer, så man er “tvunget” til at spise med. Det er jo faktisk også lidt asocialt at melde sig ud…

Tog ikke noget billede af maden, de ville nok synes jeg var lidt mærkelig… haha. 🙂

For meget på basen

Jacob har været meget alene hjemme denne weekend. Fredag, hvor jeg var i Solrød, lørdag, hvor vi var til familiehygge – desværre uden Jacob, og i dag, hvor jeg var i Ishøj og spille.

Vi tror torsdagens cykeltur til blodprøve og efterfølgende kapgang i Ikea er skyld i den lyskesmerte, Jacob har haft hele weekenden. Så slemt at han dårligt har kunne bevæge sig rundt… oven i det har kemopillerne, som han får en stor dosis af fra fre-søn, også vist sin styrke ved at give Jacob noget svimmelhed, som ved lav blodprocent. Det har været nogle svære dage for Jacob, og han var nødt til at melde fra i går til familien, selvom han faktisk havde set frem til den dag. Det var rigtig synd. Men, mad skulle han have, så jeg bragte ham noget af vores hjemmelavede mad til at spise i løbet af dagen. 🙂

Det er virkelig svært at  leve basisk, og samtidig have et ønske om at tage på i vægt. Det er faktisk umuligt i den hastighed Jacob gerne vil tage på, og vi snakker igen om, hvordan vi kan få lidt kg på Jacob og give ham noget energi med kosten, uden at gå for meget på kompromis med det, vi arbejder mod. Vi ved godt, at det vil hjælpe, hvis Jacob kunne spise mere, større portioner, men uden appetit er det utrolig svært, så vi er lige i tænkeboks og research mode.

Pizza favoritten
Pizza favoritten

Til aften serverede jeg favoritten, pizza med kartofler, rødløg, pesto, humus og godt med hvidløg og ruccola på toppen. Børnene fik også en udgave med revet ost – med “låg på” 🙂

Next week’s mission: Energi og ekstra kg til sidebenene (Jacobs…)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *