Godt man har en kælder…

Der er styr på det på overfladen… og det giver en smule ro. Det giver ro når der er rimelig ryddeligt og rene overflader, overskud og gode rammer til at udføre mine opgaver herhjemme. Det ligner ellers ikke mig at have brug for ro og og orden for at udrette noget, er faktisk ret glad for kaos 🙂 og Jacob vil nok mene, at her kunne være MEGET mere orden, haha, men jeg tænker mere over det end normalt og det virker.

Og nu kommer vi så til kælderen… her er der kaos. Her holder jeg mig for øjnene, når jeg går forbi mine bunker med vasketøj. Rent tøj, men i bunker… det er jo ingen sag at vaske tøjet, men at få lagt det sammen og på plads – det får jeg bare ikke gjort. Kender I det, når der pludselig mangler plads i skabet? Ikke fordi man har fået mere tøj, men fordi man ikke lige har holdt den gode orden, det kræver for at få plads til alt tøjet… 🙂

Ja ja, men så er det jo godt at man har en kælder til rodet og kan leve i overfladen det meste af tiden, if you know, what I mean 😉

Så så man lige der var sukker i soyayogurten!!!

Sikke noget p..! Jeg har lige fundet ud af at der er sukker i den soyayogurt vi spiser til morgenmad… ØV! Nu havde vi lige fundet noget vi begge to havde lyst til at spise og som var nemt at gå til, for at finde ud af at vi IKKE må spise det 🙁
Jeg har lige googlet mig frem til, at yogurten også findes uden sukker, heldigvis, så nu går jagten ind på den variant, og det bliver nok ikke nemt, for jeg er ikke faldet over den endnu… og hvor har de et større udvalg end i Bilka? I helsebutikken forhandler de ikke kølevarer… Måske Irma? Nix, der er den heller ikke. Jeg må lave det selv.

I går snakkede vi om, hvor meget hygge der forsvinder fra især morgenbordet med den basiske livsstil. Hvor vi før i weekenden kunne sidde længe og spise æg, lækkert brød med ost, måske lidt bacon og meget mere. Nu står den på yogurt, grød eller frugt/grønt. Det bliver lidt mere noget der “bare” skal mætte. Hvis vi nu “bare” skulle leve som veganere, så ville der ikke være problemer med nogen former for kornprodukter eller sukker og det åbner altså op for lidt flere muligheder… og tænk hvis man bare skulle leve som vegetarer!!! Det ville jo være piece of cake 🙂

Men, vi skal jo leve så basisk som muligt, og målet er det vigtigste her. Dog er det også vigtigt at være mætte og få energi fra kosten, så 80/20 reglen her tillader grove kulhydrater som i kornprodukter, pasta og ris. Og mørk chokolade til mor her 😀

Weekendens mere eller mindre vellykkede retter

I lyset af den manglende “weekendhyggemorgenmad”, lavede jeg veganske pandekager i morges til stor nydelse for Jacob og undertegnede. Tror Charlie var lidt skuffet 🙂 haha. Jeg syntes det var dejligt med en lille variation og de smagte fint med lidt lækker soyayoghurt (ja, jeg spiser det op vi har på trods af det sukker der er i…) og frisk frugt på toppen.

Veganerpandekager med frisk frugt
Veganerpandekager med frisk frugt

Jacob er jo “tilbage” på den basiske kost og det virker som regel at lægge godt ud, så vi kastede os over en veganerpizza på grov tortillabund, og denne gang med kartofler, hummus, hvidløg, lidt grønt mm. Jacob var fuldstændig i ekstase over både smagen og hvor meget den mættede, det var dejligt. Ja, så dejligt at han ønskede samme ret i dag, søndag 🙂 så det blev en pizzaweekend.

Kartoffelpizza med ruccola
Kartoffelpizza med tomat
Veganerpizza med kartoffel og ruccola
Veganerpizza med kartoffel og ruccola

Bare rolig, børnene lider ikke 🙂 De spiser ganske “normalt”, kun udsat for smagsprøver, når det er lidt for specielt. I dag har de fået kylling og pasta med pesto. Ja, faktisk kan de jo sagtens spise pizza – også veganerstyle – men jeg havde egentlig ændret menuen til en spændende arabisk ret med hestebønner mm. Den blev ikke som jeg havde regnet med, så jeg vil spare jer for billeder og mere dybegående beskrivelse og bare sige, at den ret skal jeg lige have præsenteret af en der har prøvet det før og kan vise mig, hvordan den se ud og smage 🙂 Tror det kan blive godt. Og så vender jeg tilbage med mere info.

Godt jeg havde pizza i baghånden.

En lidt træt weekend – men en ny start

Jacob har været ret træt hele weekenden, svært at sige hvorfor… han har det ellers ret godt. Ingen smerter, stort set ingen feber og ny energi til at starte op igen på det alternative. Kroppen er på arbejde.

Her til aften har han taget hul på Cannabis igen, denne gang i stikpilleform frem for dråber der skal indtages oralt. Han tror meget på det og vi krydser alt vi kan, for at han ikke får ondt i knoglerne igen af Cannabis’en… og at det bare går ind og knuser kræften.

I morgen skal han til Lyngby og have C-vitaminbehandling, og med det, cannabis og den basiske kost, er vi “back on track”. Det sidste der mangler nu er Jacobs gode energi og fysiske styrke, og de to ting kommer helt sikkert til at hænge sammen. Når energien er tilbage, bliver der mulighed for at bruge kroppen igen og så vender styrken tilbage.

Mor bider lidt i dag…

Jeg har godt kunne mærke, hvordan den manglende energi/trætheden også har påvirket mig og mit overskud i dag. Vi er jo sådan indrettede, det er jeg i hvert fald, at vi bliver påvirket af hinandens energier på godt og ondt. Hvis en i familien er i dårligt humør, smitter det hurtigt og det samme gælder den anden vej rundt. En smilende, dansende og grinende person kan få alle til at blive i godt humør. Vi fungerer tit sådan herhjemme, at når en af os er “nede” pga sygdom, så er den anden “oppe”, og det fungerer godt! Men, det kan være hårdt, at være den der er “oppe” for længe ad gangen…

I dag har mit humør været under pres, lunten kort, og det har alle kunne mærke. Det kan godt føles lidt uretfærdigt, at man knokler for at få det hele til at hænge sammen for hele familien, når børnene ikke sætter nok pris på det, man selv føler er et ekstra niveau af kærlighed (service…). De er jo bare børn, og børn lægger ofte ikke mærke til, hvordan det hele bare spiller,  fordi der er nogen der trækker i trådene… ting “sker bare” i deres verden. Og det er for det meste også ok, men lige i dag, da jeg “forstyrrede” Oskar ved at finde et par nye rene strømper til ham, så jeg kunne køre ham hen til en ven, flød mit bæger over. Heldigvis var det blevet bemærket og kort tid efter kom Oskar og Jacob ud i haven, for at give mig et kram, så jeg kunne få mit gode humør tilbage – det hjalp 🙂

Aftenen sluttede med et “jeg elsker dig mor”.

7 meninger om “Godt man har en kælder…”

 1. jeg har skrevet en mail til Alpro om hjælp til at finde soya youghurt uden sukker. håber de svarer. Jeg kan varmt anbefale gruppen “kræftforeningen tidslerne” til at søge råd og vejledning med bla også de ting med kost. Jeg ved ikke om i har fået anbefalet soya produkter, men har hørt soya ikke er sundt kun hvis det er fermenteret soya så måske i skal finde en nemmere og bedre alternativ til morgenmaden. Jeg vil prøve at google lidt og høre i den gruppe og måske jeg kan komme tilbage med gode alternativer til jer.

  1. Tak for din indsats Luise 🙂
   Soyasovs indeholder meget syre, mens soyamælk/yogurt er i den milde/neutrale ende af skalaen. Vi forsøger at variere med grød mm, men det er dejligt at der findes et nemt produkt som også er velsmagende, så jeg tror vi fortsætter lidt med den – i en sukkerfri variant, som jeg også selv kan lave – indtil der kommer et bedre alternativ.

   Fedt at du er gået ind i sagen 🙂

   Kh
   Tine

 2. info jeg har fået i den alternative gruppe idag : Der findes en fransk sojayoghurt naturel, Sojade. Men man kan også lave yoghurt af kokosmælk. Desuden er chiapudding med forskellig plantemælk og bær en mulighed. ( hvis i spiser bær) Sojade er øko og kan købes i nogle superbruger og i helsekostbutikker.

 3. Hej Tine.
  De seje kvindemenneske.
  Når alle supermarkedet ikke kan skaffe, så kan verdens Brugsen i Fensmark tit!

  Pizza med pesto og kartoffel er også fantastisk.

  Hvad med friske forårsruller og en lækker dip?

  Saltet kommer forbi en dag, jeg er bare ikke “kommet forbi” endnu -damn al det vejarbejde der tvinger, det her vanemenneske, ad andre veje :-/

  Kram fra Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *