Jeg siger JA til livet

Det er over et år siden Jacob døde. Det første år har været intenst og hårdt, alt har været “første gang” som efterladt og som mor til vores to børn, der nu er uden en far. Der har dog også været masser gode oplevelser, og det er heldigvis dem der står forrest i hukommelsen.

Jeg har skrevet lidt dagbog for mig selv det første halve år – mest for at få sat ord på mine tanker og få det ud af systemet. Mine børn har haft det rigtig svært og det handler meget af mine nedskrevne tanker om, hvorfor jeg ikke har valgt at publicere det. Jeg vil ikke udlevere mine børn, men selv lade dem vælge at fortælle deres egen historie, når de bliver store nok til det. Det betyder ikke at jeg ikke kan inkludere dem i fortællingen om mit/vores liv, men det er primært mig som menneske, som efterladt og kvinde det handler om.

Jeg har det rigtig godt nu og jeg har valgt at sige “ja” til livet og acceptere at livet også inkluderer en sorg, min sorg, børnenes sorg, familiens sorg osv. Den er et sted nu, hvor den er en del af mig og ikke forhindrer mig i at leve. Det prøver jeg at udnytte til det maksimale.

Ny blog: sigjatillivet.dk

For et par uger var jeg sammen med en veninde der giver mig en masse energi. Vi var på en pop-up sang-workshop, hvor vi skrålede sammen i tre timer. Det var fantastisk – især fordi jeg stort set ikke har sunget siden jeg mistede Jacob. Jeg mistede simpelthen lysten… men den er på vej tilbage heldigvis og jeg er i gang med at gøre noget for at være der, hvor det giver mig energi og livsglæde.

Min veninde kæmper selv med en “usynlig” sygdom, hvor hun har mange smerter, som ingen kan se. Hun kan derfor ikke arbejde fuld tid og kæmper dagligt med smerter, men gør alligevel, hvad der skal til, for at få mest muligt ud af livet, når hun er smertefri. Hun vælger livet til og er et kæmpe levemenneske. Mega inspirerende for mig.

Vi sagde næsten i kor den aften, at “vi siger ja til livet” og blev enige om at det kunne være interessant at samle en gruppe mennesker der vælger at “sige ja”, trods de kampe livet måtte byde på, og skrive om livet, om hvordan vi vælger livet til. Det er der kommet en blogsamling ud af som hedder Sigjatillivet.dk.

Du kan læse med her. 

sig ja

Bloggen er helt ny og “vi kører bilen, mens vi bygger den”, så der er ikke så mange indlæg endnu, og vi vil også gerne have flere bloggere med ombord, der har lyst til at dele ud af deres liv, men nu er vi i gang.

Det er ikke en opskrift på det gode liv eller råd og vejledning, men helt almindelige dagbogsagtige, reflekterende og fra nogle mere poetiske indlæg. Vi skriver som os selv og om os selv, helt almindelige mennesker, men håber at der måske er nogen derude som kan blive lidt inspireret… eller føle sig genkendt.

Jeg fokuserer meget på nutid og fremtid, glæde og udvikling, men fortiden indhenter mig også en gang i mellem, både de gode minder og de hårde tider. Alt det er en del af livet og jeg omfavner det og lader det også få plads i min del af bloggen.

Vil du følge med? Så besøg Sigjatillivet.dk

Kærlig hilsen

Tine 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *