Jeg stemmer på…

Snemanden! Ham kan jeg forme som jeg vil og han står for hygge, det barnlige sind, magi og fantasi 🙂 alle egenskaber jeg elsker! Det er mange år siden jeg lavede en snemand (alene), men jeg kunne ikke lade være… den skulle stå og passe på os og tage imod børnene når de kom hjem fra skole og børnehave onsdag 🙂

Jeg stemmer på snemanden...
Jeg stemmer på snemanden…

Andre stemmer på Trump

Gad vide hvordan 9/11 kommer til at “klinge” i fremtiden…? Dagen hvor Donald Trump blev valgt som præsident i USA. Manden der opfordrer sine tilhængere til vold, chauvinisten, ham der vil vil bygge en mur mellem USA og Mexico, gør grin med handikappede og meget mere. Han har virkelig gjort sig bemærket på værst tænkelig måde og det er der millioner af mennesker der alligevel vælger at støtte. Det er skræmmende!  Mere er der ikke at sige om det lige nu…

Glemmer at trække vejret

Jeg synes det er nogle hårde dage lige nu… og det mærker jeg især når jeg glemmer at trække vejret og samtidig spænder i maven. Det er en dårlig kombi… og jeg har fået af vide at jeg skal huske at trække vejret – dybt! Tænk at man skal huske sig selv på det… noget så elementært og naturligt. Nå, men jeg tager lige en dyb vejrtrækning…

Forleden var jeg rigtig god ved mig selv. Der huskede jeg mig selv! Jeg tog det varme tøj på og gik en rigtig god tur på Fodsporet, en skøn strækning der bare fortsætter derudaf. En dejlig meditativ rute der kan føles uendelig, men alligevel med mulighed for at vende om og komme hjem igen. Jeg kan godt lide at være omfavnet af træerne der læner sig lidt ind over over mig, som om de passer på mig… det føles trygt og så er det utrolig smukt – især med de flotte efterårsfarver der er lige nu. Og har jeg det helt for mig selv. Det bør jeg gøre hver dag!

Tur i skoven
En tur i skoven er ren meditation

Er normalt meget rolig og tålmodig…

Men, når jeg har presset mig selv længe nok, så kan lunten være så kort, at jeg også kan bide og tale meget højt til mine børn. Ja, desværre er det mest dem det går ud over… jeg kan jo ikke råbe af Jacob, lægerne eller leukæmicellerne… så når de lige presser mig lidt for meget, så tænder jeg af. Det lyder nok værre end det er, men jeg ved, at jeg normalt ikke tænder af så nemt, og min mor der kom til kage i går aftes, blev også lidt overrasket over at se min reaktion på Oskars stilhed, da jeg stillede ham et spørgsmål. Jeg kunne simpelthen ikke klare at han ikke svarede mig, stilheden, uvisheden… så sig dog noget! Han var bare træt… men jeg skulle simpelthen vride det ud af ham og jeg kunne ikke lade den ligge. Dumt!

Kagehygge til Bagedyst-finale
Kagehygge til Bagedyst-finale

Jeg havde lyst til at bage en lidt sjov kage i går, når vi nu skulle se finalen i Den store bagedyst. Det blev til snemænd-kager (med hvad jeg end havde i skufferne…) og pop-cakes dyppet i chokolade og pyntet med lidt krymmel. Det var sjovt at prøve, men tidskrævende… skal lige huske at beregne tid til pyntningen næste gang…

Eftermiddagshygge
Eftermiddagshygge – frugtfadet var til mig og min mor … hvorfor skal det være kedeligt til de voksne 🙂

Da jeg endte med at blive lidt irriteret på Oskar, tror jeg også det var en følelse af, at de ikke sætter pris på alle de ting, jeg gør for dem… jeg prøver jo virkelig at gøre noget ekstra, overkompenserer nok en smule for hele situationen, og når det bare bliver en selvfølge, føler jeg mig lidt såret. Det handler ikke bare om en kage, men om at jeg springer rundt for dem uden det bliver bemærket. Og ja, jeg ved godt det er børn og jeg kan ikke forvente, at de læser mine behov og ej heller, at de er specielt taknemmelige. De er primært modtagere og sådan skal det være. De er søde til at blive begejstret og vise glæde og siger også tak, så mere kan jeg ikke forvente. Jeg tror bare at jeg skal skrue lidt ned for mit serviceniveau… 🙂

Juhuuuu, det sner

Den første sne i år
Den første sne i år

Er der noget bedre end børn der løber hen til vinduet for at se den første sne falde…? Det er der nok… 🙂 men ikke desto mindre er det en fantastisk umiddelbar begejstring der er sjov at overvære, som gentages dagen efter når de vågner og med halvåbne øjne igen flyver hen til vinduet og er klar til kælketuren 🙂 haha.

Charlie fløj også ned til far i soveværelset, for at fortælle den gode nyhed, “det sner, far”, men desværre sov Jacob, og da han vågnede af det, var det svært for ham at returnere den samme begejstring… noget der gør ham ked af det. Han savner så meget at kunne være der for sine børn og det er bare så forkert ikke at kunne gå med hen til vinduet og se sneen og heller ikke at kunne gå med ud og kaste den første snebold…

Lyngby må vente

Jacob kæmper stadig med mavesmerter som gør det svært for ham at spise og være mobil. Derfor er han meget liggende og når det gør mest ondt er det svært at være til. I denne uge har ubehaget været så dominerende, at vi har været nødt til at aflyse de to behandlinger i Lyngby, noget Jacob ikke er glad for, men han er også realistisk og han lytter til sin krop og hans formåen. Tak for det. Det er jeg glad for.

Når mavesmerterne aftager tager nervesmerterne over… det er simpelthen utroligt! Pause, næ nej… det skal han da ikke have, den stakkel. Han får meget ondt i sine arme, det flytter sig lidt rundt fra skulder til albue og håndled, og det eneste der hjælper, når smerten først er der, er varmepude. Han har prøvet med morfin, men det tager ikke smerterne… og så tager han et andet smertestillende præperat som er lidt mildere, men som virker lidt bedre for ham, hvis det bliver taget på det rigtige tidspunkt…

Det er ikke meningen at Jacob skal have smerter, det er ikke typisk for leukæmi. Vi ved ikke 100% hvorfor han har ondt i maven, men det er nok en blanding af indtagelse af en masse medicin, for lidt mad, mangel på bevægelse og frisk luft. Smerterne i armene er nervesmerter som Jacob mener stammer fra nogle sarkomer (den anden kræftform han har haft i 10 år) der sidder ved lungehinden og måske også andre steder og trykker på nerverne. Det gør ondt!

Jeg kan ikke hjælpe lige nu

Da jeg startede med at skrive denne blog, følte jeg at jeg var med til at gøre en forskel for Jacob. Vi var lige gået i gang med nogle spændende projekter som alle havde til formål, at kæmpe mod kræftcellerne og forlænge Jacobs liv. Det gav god energi for os alle sammen.

Lige nu er jeg lidt lost… jeg er lidt tilbage på sidelinien, hvor jeg ikke rigtig kan hjælpe Jacob, og det er svært. Det er meget små ting jeg kan gøre for ham lige nu, så mit primære fokus er på at aflaste ham, sørge for at han får et eller andet at spise og gøre det behageligt for ham. Jeg kan ikke gøre noget ved smerterne desværre…

Det er hårdt lige nu, helt ærligt… det er ikke sjovt at se Jacob have det så skidt og det er svært samtidig at skulle være den overskudsagtige mor, der skal flyve let som en fjer hen over gulvet rundt i huset og få tingene til at køre. Maden er der ingen energi i mere… nu har jeg forsøgt at vride den sidste energi ud af en måltidskasse fra Årstiderne, men det var et fejlkøb. Vi er gået direkte fra veganerkassen med kikærtepandekager til familiekassen med fokus på kødretter… og sovs…

Måltider fra familiekassen
Måltider fra familiekassen

For det første har jeg slet ikke lyst til den slags mad, særligt ikke hakkedrenge med kartofler og sovs, og Jacob spiser stort set ikke med til måltiderne, så der er også alt for meget mad til os tre. Jeg kendte ikke menuen da jeg bestilte… det er en helt ny kasse… vi var med på premieren… 🙂

Slut med måltidskasser – for nu – jeg elsker ideen om at få tilsendt de bedste råvarer og nye spændende opskrifter til i hvert fald halvdelen af ugens dage. Det skal bare være en anden mere raffineret og sundere version næste gang. Lige nu tror jeg bare jeg tager den dag for dag, og så må den stå på en “rubber” ind i mellem, hvis jeg ikke når andet.

Og så til de gode nyheder

Jacob fik blod i onsdags og det er jo altid godt 🙂 noget der var endnu bedre, var resultatet af hans blodprøve… han fik taget to blodprøver – en mandag og en igen onsdag. Fra mandag til onsdag steg hans blodprocent med 0.2% helt af sig selv! Det er ikke sket i meget lang tid og det er jo et tegn på at der genereres blodceller som får lov til at modnes og altså ikke bliver tilintetgjort af leukæmiceller. Samtidig er de hvide blodceller også steget, hvilket normalt har været et tegn på leukæmiangreb, da de går efter dem… men stigningen denne gang har ikke leukæmiceller i sig og derfor er det også Jacobs egen krop der selv bygger sig op! Vi snakker små stigninger, men stadig et gennembrud og det kan kun skyldes en ting… cannabis og c-vitamin! Det tror vi 100% på. Og det er vildt spændende at se om det fortsætter den vej på mandag, hvor han skal tage en ny blodprøve.

Vi skal sove 2 gange…

Så er det lørdag, og det er jo den store kulmination på vores indsamling der går løs på GLØD bar i Næstved, hvor 4 bands skal spille live musik og der samtidig samles donationer ind. Et af de 4 bands er mit band Röst og jeg glæder mig rigtig meget til at spille sammen med Brian og Merete. De betyder virkelig meget for mig, altid! men især nu, hvor musik er min medicin og de får det til at spille. Thanks <3

Vi øvede i tirsdags, og ugen forinden, da jeg ikke kunne være med til en øver, havde de øvet på “min sang” som jeg indspillede til jacob for et år siden. Så kunne vi spille den akustisk på lørdag. Fantastisk 🙂 jeg blev så rørt over at de havde tænkt den tanke og så var det super flot, det de var nået frem til. Jeg har ikke sunget den siden jeg indspillede den, så det var specielt at synge den igen, og det bliver ret vildt at synge den på lørdag!! Vi optog vores øver og lagde den på Facebook, hvor den har fået rigtig god respons.

Jeg ved godt at Jacob ikke kommer med til festen på lørdag, og jeg har også lidt blandet følelser med at skulle i byen og feste, mens Jacob ligger herhjemme og kæmper med smerterne, men jeg gør det for os! Og jeg gør det for mig… giver det mening? Det store formål er at samle det sidste ind til vores indsamling, så vi står stærkere, og lige under det ligger mit behov for at få en sjov aften. Komme ud og optræde og høre noget andet live musik og være sammen med en masse gode mennesker. Der kommer mange venner og sikkert også en masse jeg ikke kender, og jeg glæder mig til at møde dem alle. Jeg ved at Jacob ønsker jeg får en god aften og han er super glad for at det bliver gennemført. Det giver mening!

Vi<3Livet

2 meninger om “Jeg stemmer på…”

 1. Du er nok en af de sejeste “quinder” jeg har hørt om. Har også haft den forp…… kræft inde på livet, mistet begge mine forældre, da de var henholdsvis 48 og 56 år. Jeg synes du takler dagene fantastisk og håber du/I får en fantastisk hyggelige og sjov aften, der jo også giver dig energi til hverdagen igen ❤️❤️.
  Håber på fremgang for jer alle.
  Kærligst
  Elisabeth

  1. Hej Elisabeth
   Tusinde tak for din søde kommentar. Jeg er ked af at høre at du har mistet dine forældre til den giftige sygdom… øv! Jeg lover det bliver en sjov aften i dag 🙂
   Kh
   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *