Sweet Moments

Jeg sidder lige nu og får fodmassage af Jacob – det er virkelig et Sweet Moment 🙂 Ind i mellem har jeg en irriterende uro i mine ben, og Jacob har altid været sød til at trykke under mine fødder, når det står på – og det hjælper. I “gamle” dage da vi havde vores hjørnesofa, lå vi altid og masserede hinandens fødder, men nu i vores nye sofa, har vi ikke rigtig plads til at flyde begge to og derfor er der langt i mellem massagen…

For det meste ligger Jacob i sofaen og jeg sidder i stolen – uden fysisk nærvær. Der er heller ikke rigtig plads til børnene i vores sofaarrangement, så de hiver tit en sækkepude ind, hvis vi ser fjernsyn sammen. Og så ligger vi 4 i hver vores møbel, mens vi egentlig meget hellere vil “flyde” sammen og mærke hinanden.

Vores hyggelige sofahjørne, som skal skiftes ud med en stor "familieflyder" med plads til alle 4.
Vores hyggelige sofahjørne, som skal skiftes ud med en stor “familieflyder” med plads til alle 4.

Vi har besluttet at købe en ny sofa der har plads til hele familien! Det nye sofaarrangement er kun få måneder gammelt, og vi synes det er super flot, men timingen for den mere “voksne” og pæne sofa har bare været dårlig… det er vigtigere at have nærvær lige nu. Og så er det en bonus hvis Jacon kan ligge lidt berde og få knap så ondt i kroppen…

Sweet Moments med Asti og skønne damer

Alle har brug for en aften med gode venner, og i går havde jeg brug for en “Sweet” aften med gode veninder. Vi fik et glas Asti, lidt snacks og vigtigst af alt en masse god snak. Hvor er det vigtigt at have et “lukket rum”, hvor alt er tilladt… et forum, hvor tankerne får frit løb. Jeg får også reflekteret over livet, når jeg skriver denne blog, men jeg har et filter på, så vi også kan leve i vores liv, mens jeg dokumenterer det… hvis du forstår hvad jeg mener… men jeg har også brug for at give slip en gang i mellem i et mere privat forum.

Asti og marcipanbrød til damerne
Asti og marcipanbrød til damerne

Ind i kørestol og ud på benene

Desværre er leukæmien skyld i at de umodne blodceller, som Jacobs knoglemarv genererer ikke når at modnes, inden de bliver destrueret af kræftcellerne, og derfor tilføres der ikke nyt blod “organisk”, hvorfor han skal fyldes op min. en gang om ugen, både med blod og blodplader. Celler dør og nye fødes, men når der ikke kommer nye, skal der hjælp til udefra.

Når blodprocenten er meget lav, bliver Jacob meget nemt svimmel og kan have svært ved at holde balancen, når han går. Vi har oplevet en gang for meget, at han faldt fordi benene forsvandt under ham, og det må ikke ske igen, så han er meget opmærksom på sin krop og tager forsigtige skridt…

Onsdag var der planlagt blodtransfusion efter tirsdagens blodprøveresultater, 3 poser i alt, og det var også tiltrængt. Jacob var simpelthen så bleg og blodfattig, at det var tydeligt at se at han ikke havde meget blod i kroppen. Min egen lille vampyr var tørstig… 🙂 Jeg kørte ham til Næstved sygehus, “afleverede” ham i en kørestol og da jeg hentede ham 3 timer senere, havde han fået god kulør i ansigtet og kunne gå ud til bilen, uden problemer. Det er da den rene magi 🙂

I sommer lavede Jacob en video efter han havde fået blod og fik så meget energi, at han tog en dukkert på stranden. En video der var en tak til alle der giver blod. Der var mange der tilmeldte sig som bloddonorer efter de havde set den film, inkl. undertegnede.

Savner mor og far

Torsdag var Lyngby-dag, vi skulle afsted ved 12 tiden og kort tid før, ringer de fra skolen og meddeler at Oskar er ked af det og gerne vil hjem. Hvor er det godt han siger til! Jeg hentede ham og han forklarede, at han savnede os… ikke mere detaljeret end det, og det var også fint nok. Jeg fortalte, at vi skulle til Lyngby og at vi så rigtig kunne hygge på café mm mens far var i behandling. Oskar var med på det hele, bare far ville sidde på bagsædet med ham på vej derop…

Vi hentede Jacob og da han umiddelbart gav udtryk for, at han skulle sidde på forsædet, var Oskar lige ved at bryde sammen, selv om han forsøgte at spille stærk og sige “ok”. Jacob satte sig om til Oskar, og de havde bagsædet sammen på hele turen, hvor de så kunne være tæt på hinanden.

Med Oskar i Lyngbycenteret. Der blev spist, shoppet og fanget en meget sej Pokemon...
Med Oskar i Lyngbycenteret. Der blev spist, shoppet og fanget en meget sej Pokemon…

Oskar og jeg tog på café og shoppede en smule, bl.a. nye badmintonsko til Oskar og noget helt bestemt slik til far, som Oskar meget gerne ville købe som en gave til hjemturen. Hvor er det sødt at han bare gerne vil gøre sin far glad. Han skal bare have det godt.

Det er svært at vide præcis hvilke tanker Oskar går rundt med. Jeg prøvede at spørge lidt ind til det da vi sad på caféen, men han har ikke rigtig lyst til at snakke om det. Han understreger mest at far har det ok og får det bedre, og “far kan godt lide at ligge i sofaen og se film” børnelogikken kom også frem, så det retfærdiggør de mange timer, han ligger der. Det så Oskar ikke som noget problem. Jeg lod den ligge og fokuserede på hyggen.

Appetitten er tilbage

Det er en lidt blandet landhandel der serveres for tiden… vi er gået fra en tight basisk madplan til en “hvad har du lyst til lige nu” plan, og det er så det jeg laver.

I onsdags fik Jacob og ungerne hønsekødssuppe med mel. og kødboller… og de nød det… jeg nuppede en lille salat med kylling og avocado. Ikke for at være hellig, det var også bare en måde at spise rester på fra dagen før 🙂 (og så er jeg ikke så vild med den suppe…)

Hønsekødssuppe og salat
Hønsekødssuppe og salat

Torsdag er jo mormordag og hun havde lavet lækre tærter og salat, og det guffede vi i os, Charlie, Oskar og jeg, men Jacob var ikke frisk nok til at tage med efter den lange tur til Lyngby, så han blev hjemme.

Mormors laksetærte og avocadosalat
Mormors laksetærte og avocadosalat

Vi må ikke glemme onsdag aften, hvor det efterhånden også er blevet en tradition at vi guffer noget lækkert, mens vi ser bagedysten (uden Jacob, som jo får knopper af bageprogrammer… haha) I onsdags serverede jeg pandekager til nogle glade børn. Nå nej, Charlie ville hellere have en is, så der blev flere pandekager til Oskar, som vidst spiste 5 og kun stoppede fordi jeg sagde stop…

Pandekager til bagedysten
Pandekager til bagedysten

Vi elsker livet

De sidste par dage har jeg forberedt en plakat til vores “vi elsker livet” fest, der finder sted på næste lørdag, sammen med en sød kollega, som er grafiker. Jeg kan virkelig godt lide at producere noget, være kreativ, lave noget der skal føre til noget… jeg finder meget energi i at have nogle sjove opgaver. Og jeg lagde ud med at gøre det hyggeligt for mig selv med et blødkogt æg og et stk ristet rugbrød med ost – ja, jeg udnytter lige at vi ikke lever basisk lige nu :). Så enkelt og alligevel så godt… Mums

Morgenhygge med æg og ostemad og smoothie til Jacob
Morgenhygge med æg og ostemad og smoothie til Jacob

Det endelige resultat af plakaten er herunder. Jeg er meget glad og jeg glæder mig tilat hænge dem op rundt omkring i byen.

"Vi elsker livet" plakat
“Vi elsker livet” plakat

Tror på en god weekend

Nu er kl 19.30, Charlie ser Disneyshow og Oskar er hjemme hos en ven, Jacob sidder bag mig og samler en skammel til køkkenet og jeg nyder bare, at der sker noget omkring mig. Det er gode tegn, at Jacob har energi og overskud til at fixe ting og til at lave andet end at ligge i sofaen. Det er virkelig dejligt.

Han har godt nok døjet med nervesmerter i armene de sidste par dage, meget stærke smerter, hvilket har tilføjet stærke smertestillende piller til medicinskabet. I dag har han kunne holde det nede med piller og jeg håber at det fortsætter, så han kan få en god nat og nogle super dage i weekenden. Uden mavesmerter, uden armsmerter og godt fyldt op med blod.

Planen er at vi skal ud og kigge på en ny sofa i morgen 🙂

Jeg tror på det!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *