To skridt frem og et tilbage

Jeg vågnede med et chok kl 05 i morges, da jeg pludselig hørte et højt brag. Det var Jacob der faldt… Jeg hørte godt han var stået op for at tage noget at drikke, men pga sin lave blodprocent og et døgn liggende i sengen, kollapsede hans ben lige pludselig på vej tilbage i seng. Der kom simpelthen ikke nok blod til hjernen, hvorfor benene ikke fik de “ordre” fra hjernen, de skulle bruge for at holde Jacob oprejst.

Da jeg kom hjem efter aflevering af børn i skole og børnehave hørte jeg desværre endnu et brag, denne gang fra badeværelset, hvor Jacob tog et brusebad og benene endnu engang gav efter. Øv.

Han slap heldigvis med blå mærker og ømhed, men det var ikke en rar oplevelse for hverken ham eller mig. Jacob fik virkelig lov til at mærke konsekvensen af at have for lidt blod i kroppen… aldrig før har han været så svimmel. Det var noget af en udfordring at komme fra kælder, op i stuen og ud i bilen, så vi kunne køre til Næstved sygehus, hvor han skulle have blod og blodplader. Her fik han så tilgengæld lov til at prøve lidt kørestolsræs på vej ind til ambulatoriet 🙂

Tryghed frem for alt

Vi var utrygge i dag. Heldigvis hjælp det at få blod, men det har været en hård uge, hvor Jacobs krop virkelig har været udfordret af alt det nye han er begyndt på og den lave blodprocent. Måske har vi taget munden lidt for fuld… og vi er i dag også blevet enige om, at det vigtigste lige nu er, at Jacob får energi og kræfter tilbage, og det får han ved at spise godt med kalorier og protein – og ved at spise det han har lyst til. Når det virker, så kan vi fokusere på veganerkosten igen. Cannabisbehandlingen må vi tage op igen, når der er styr på blodet – i en anden form end nu.

Ingefær og grønkål er det nye sort

Jacob har længe brugt ingefær i sine grøntsagsjuice og jeg har flere gange forsøgt at hoppe med på vognen, men det er virkelig svært, når jeg bare ikke kan lide smagen. Det er direkte ubehageligt, synes jeg… men det skulle være så sundt så sundt, så jeg prøver stadig en gang i mellem. Måske kan jeg vænne mig til smagen…

Det blev til en Exotic juice med Ananas, appelsin, mango og ingefær på vej til børnehaven 🙂

En juice der booster
Exotic juice med ingefær

Jeg var egentlig for træt til at lave “rigtig” mad i dag… men da tiden nærmede sig aftensmad, havde jeg alligevel lyst til noget ordenligt og jeg kan mærke, at jeg bliver nødt til at blive på “veganersporet”, hvis jeg skal bevare gejsten og kunne dele den med resten af familien – særligt Jacob.

Det blev til en ganske lækkert wokret med grønkål, som jeg er blevet ret vild med, og mit første møde med Tofu, som jeg ikke er så vild med… endnu.

Veganerwokret
Wokret med grønkål og tofu

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *