Vi ❤️ livet

Og i lørdags blev det understreget på fineste vis på GLØD bar i Næstved. Jesper Valsted, en god ven, foreslog for nogle uger siden, at vi skulle holde den her “fest for livet”, hvor vi kunne hylde livet og samtidig samle ind til min og Jacobs indsamling. Min umiddelbare reaktion var “nej tak, det kan jeg ikke overskue”, meeeen… da jeg jeg havde sovet på det, kunne jeg mærke flammen brænde indvendig og jeg var klar. Jesper har været tovholder på projektet, så han har skaffet alt musikken, location og været kandidat for at sprede ordet. Jeg har primært stået for lidt grafisk materiale med hjælp fra min søde grafiker-kollega Mie Bergquist, og så eget bidrag med bandet Röst.

Fra hovedpine til kærlighed

Hele lørdagen havde jeg den ondeste hovedpine… lige fra jeg stod op… hvor er det typisk! Jeg oplever ofte at hovedpinen kommer, når jeg skal til at give slip… ofte i forbindelser med festlige lejligheder… men jeg fik kæmpet mig igennem dagen op til vi skulle “på”. Oskar, Charlie, mormor og jeg spillede badminton fra morgenstunden, som vi plejer, denne gang med en af Oskars gode venner der var med for første gang 🙂 og Oskar så da også lige muligheden for en legeaftale efterfølgende, så Charlie og jeg hyggede os hjemme og på biblioteket bagefter.

Tegnekonkurrence på biblioteket
Vitello-tegnekonkurrence på biblioteket

Hver gang jeg er biblioteket med mine børn, bliver jeg begejstret for de muligheder og den fede stemning der er. Der var tilfældigvis live musik med to guitarister, en af dem singersongwriter. Fedt! Det er rigtig indbydende og vi bør komme der noget mere…

Charlie fik lige lokket mig til at købe en pandekage på torvet på vej op til ‘biblo’, og så rendte vi ind i en Vitello-tema-konkurrence, hvor der skulle tegnes en forside til en ny Vitellobog – Charlie er sikker på han vinder med sin “Regnbuemonsteret Skarptand” 🙂

Børnene blev afleveret hos mormor og morfar kl 16 og så nappede jeg et par hovedpinepiller, tog en lur på sofaen og kl 18 var jeg klar til fest! Hovedpinen var på vej væk, og jeg stod klar med mine hjerter, hjerter der i løbet af aftenen skulle være symbol på donationer fra bargæsterne, når de købte en “vielskerlivet” drink.

Hjerternes aften
Hjerternes aften

Dagen før modtog jeg en flot buket blomster fra Jacobs søster, med bl.a. ønsket om en god aften! Det blev jeg rigtig glad for. Tak Lykke ❤️

Det var svært at gå fra Jacob. Han var ked af at have det så dårligt, som han har det, og ked at han ikke kunne være med, men der var ikke en chance for, at det kunne lade sig gøre. Mavepine og armsmerter dominerede hans dag, og gør det hver dag… og da jeg skulle gå blev han lidt ked af det. Han var alligevel sød at ønske mig en fantastisk aften og bad mig hilse alle han kendte. Der var fuld opbakning til aftenens projekt.

Jeg tog afsted, var lidt trykket kunne jeg mærke, men mødet med alle de glade mennesker der bakkede om om projektet fik det gode humør og gejsten frem i mig. Jeg gav den gas fra kl. 18 og da hovedpinen kom retur ved 03 tiden tog jeg hjem og sov 🙂

What a party!!

Jeg tør godt at sige at aftenen forløb perfekt. Musikken spillede, gæsterne hyggede sig og kærligheden spredte sig rundt i lokalet. Vi festede sgu for livet! Det er ikke til at sige hvor mange mennesker der var, men i forhold til lokalets størrelse, var der en meget passende mængde mennesker. Måske havde jeg forestillet mig at der kom flere, bare fordi jeg synes vi lagde op til en mega fed fest lørdag aften i Næstved – 4 live bands på 4 timer! Men, vi var også meget sent ude, så jeg ved at mange allerede havde andre planer. Når det er sagt, er jeg så utrolig glad for, at så mange af mine venner dukkede op – også helt fra København ❤️ Jeg ved at mange af “mine gæster” der kom forbi egentlig havde middagsselskab derhjemme, men så slæbte de bare gæsterne med, for de ville ikke gå glip af denne aften. Smukt ❤️

Der kom også utrolig mange som jeg ikke kendte, som valgte at komme fordi de var rørt af vores historie og gerne ville støtte op om vores kamp for livet. Det er også meget stærkt og rørende for mig. Og alle musikerne der kom, kender os heller ikke… de kom kun for at bidrage til den gode sag og de gjorde det pisse godt!!!

Vi samlede ind til vores indsamling i løbet aftenen ved “frivillig entré-donation” i en glaskrukke oppe i baren samt ved et overskud fra en særlig Vi❤️livet cocktail. Det blev til et samlet beløb på 6000 kr. 🙂 Cool!

Tusinde tak til alle der var med til at gøre det til en uforglemmelig aften ❤️❤️❤️

vielskerlivet_sang_03

dsc_3398

dsc_3386

dsc_3379

dsc_3380

vielskerlivet_sang_04  dsc_3406

vielskerlivet_sang_05

 

100% søndag

Dagen derpå… efter en fantastisk aften i kærligheden-til-livets tegn på GLØD bar med en masse dejlige mennesker og god musik, nød jeg søndagen med at lave absolut ingenting af den produktive slags… Jeg stod op og var klar til at modtage børn fra mormor og morfar kl 10 og herfra foregik alt i slowmotion.

Det var en smule irriterende at solen skinnede… der kommer alt for meget lys ind i stuen til TV hygge i sofaen! Vi har ingen gardiner… og alt for mange vinduer :/ Men vi klarede den alligevel :). Da Charlie insisterede at lege med mor efter han havde underholdt sig selv et par timer, inviterede jeg ham til “tegnefilm-i-sofa-med-popcorn-leg”, det kunne jeg lige overskue. Og det var super hyggeligt. Det er egentlig alt for sjældent, jeg sætter mig ned med mine børn og bare er tilstede der, uden at have alle mulige andre gøremål kørende i hovedet eller sådan lidt samtidig med en leg… og hvor er det godt givet ud for alle parter. Måske skal der bare lidt flere fester til, så jeg er langt nok nede i gear til ikke at have energi nok til både børn og projekter 🙂 haha.

Søndagshygge med Charlie
Søndagshygge med Charlie

Hvor vi voksne ser rod, ser børn muligheder… Da vi ikke har fået solgt vores gamle sofaer endnu, står de stadig i stuen, et lidt blokerende sted, men hvor vi voksne irriterer os over, at vi ikke kan komme til brændeovnen og at det ser eget kaotisk og rodet ud, kaster Charlie sig over muligheden for lave hule og i øvrigt bare hive noget legetøj ud på “legetæppet”, som er indgangen til hulen. Jeg elsker det! Please stay 5 years old!! ❤️

The sugar is back

Kender I det, når man køber 2 pakker af ens yndlingsslik? Så kan man camouflere den anden pakke indtil den første pakke er spist, og så lade som om at der aldrig nogensinde har været en anden pakke og den første bare ikke har været åben endnu… haha, jeg har ikke gjort det, men overvejer det lige lige nu, hvor jeg snart har spist en pakke Toffifee jeg åbnede i går aftes… 😋 I reklamerne er de hel familie om at dele en lille pakke… det kommer så aldrig til at ske herhjemme, ikke på min vagt 😀

Jeg kan virkelig mærke at min sukkertrang er tilbage… det var ellers lige så nemt at vælge det fra, da vi levede basisk, men nu, hvor vi lever lidt i “no man’s land” uden regler, har jeg fået smag for det igen. Det er sjovt, som sukker også er et slags “drug”, når man lige har “brug for noget”… jeg er et sted lige nu, hvor jeg er lidt “ligeglad” og det irriterer mig lidt, men samtidig har jeg også lyst til bare at sige “det er ok” til mig selv. Udefraset kan jeg godt se, at det jo er fuldstændig ligegyldigt, om jeg spiser sukker, og at det i lyset af andre meget større problemer vi har virkelig er en bagatel…

Nu er det med sukkeret ikke et stort problem, virkelig. Men det er et godt eksempel på, hvor svært det kan være at miste kontrollen. At gå fra en følelse af at være i fuld kontrol og gøre en forskel med fx kosten til at være midt i kaos, hvor alle bolde er kastet op i luften igen og ingen kan gribes. Faktisk falder ingen bolde ned lige nu… de bliver hængende og jeg kan kun vente på at der falder en ned, jeg kan gribe. Sukkeret er nok et symbol på den desperation jeg kan føle for tiden. Når jeg ikke kan få et “kick” ud af et “projekt” der gavner Jacobs situation, er det nok en slags trøstespisning. En “så kan det også bare være ligemeget” følelse… så spiser jeg bare et stykke chokolade til. Jeg er ikke så glad for “ligemeget” følelelsen, der er simpelthen ingen energi i den, så jeg ser frem til at vi får en ny plan 🙂

Plads til alle

Vi har fået vores nye sofa og vi er sindssygt glade for den. Der er plads til at ligge godt, endda samtidig med at de 3 andre også sidder der 🙂 det er godt for os. I går aftes sluttede vi ugen med at spise pizza fra det lokale pizzaria, ikke just en fantasisk kulinarisk oplevelse, men oven på lørdagens festligheder, gjorde det godt alligevel. Især tanken om pizzaen…

Som traditionen byder, så vi familiefilm under middagen ved bordet og efterfølgende i den lækre kæmpe store sofa. Vi så “Den lille prins” (Blockbuster), den sødeste historie fortalt og illustreret på den smukkeste måde. Alle var underholdt, både den mindste, den mellemste og de to største… 🙂

Familiefilm i sofaen. Der erlige gemt en plads til mig på pelsen :)
Familiefilm i sofaen. Der er lige gemt en plads til mig på pelsen 🙂

Mandagens blodprøve

Jeg startede med at skrive dagens indlæg kl 9 i morges, efter vi kom hjem fra blodprøvetagning og desværre måtte aflyse Lyngbyturen – igen – fordi Jacob fik meget ondt i maven. Det kom bare ligepludseligt og han røg lige ned i seng, hvor han har ligget det meste af dagen. Nu er klokken omkring midnat og vi er blevet lidt klogere på hans “tal”…

Lægen ringede i eftermiddags og de fik sig en god snak om, hvordan Jacob kan få det bedre, det er simpelthen ikke godt nok lige nu – livet. Alt handler om livskvalitet lige nu! Så Jacob var god til at beskrive, at han har brug for at få mere appetit, energi og at være så smertefri som muligt. Det fandt de en medicinsk løsning på, som Jacob skal prøve fra i morgen. Jacob vil helst ikke spise flere piller, men der skal ske noget nyt nu. Lige nu er det jo en ond spiral at appetitten mangler, så han ikke spiser nok og dermed ikke får energi, og uden energi får han ikke bevæget sig nok og musklerne svinder ind og kroppen værker osv. Jeg har ikke lyst til at vade i det… så ikke flere detaljer om det. Jeg er bare glad for, at han prøver noget nyt i morgen – og jeg håber så inderligt, at han snart får en pause, og kan nyde en dag med velbehag eller i hvert fald uden smerter…

Blodprøven viste at blodprocent og blodplader holdt sig stabile, så det er rigtig flot. Der skal ikke nyt blod til foreløbig. Til gengæld var leukæmicellerne i gang igen… det tal vi var så glade for sidste uge ser helt anderledes ud nu. Men, de justerer på kemopillerne og det har jo virket før, så det gør det nok også nu. Jacob fortsætter også med cannabis og C-vitamin, så der sættes ind med alle sejl.

Godnat herfra! 😉

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *